Hogy mi lesz itt?

Amennyiben a filmszakmában dolgozol, akkor tisztában lehetsz azzal, hogy a filmes szakma, bizonyos szempontból az átlagosnál zártabb közösség. Ezzel az internetes szolgáltatással szeretnénk a közösséget még jobban összekovácsolni, az egyes tagok ismereteit és ismeretségeit bővíteni valamint hasznos szolgáltatásokkal segíteni a mindennapi munkát. Célunk, hogy mindenki - akinek köze van a filmszakmához - magáénak érezze ezt az oldalt, és várjuk, hogy aktívan segítse munkánkat tanácsaival, ötleteivel és kritikáival.

Amennyiben szeretnél FilmOrigo tag lenni, úgy küldj egy emailt a zoli@filmorigo.hu címre. A levélben írd meg, hogy a szakma mely területén dolgozol, ha több mindennel foglalkozol akkor azokról is egy rövid leírást. A levélben írd meg az elérhetőséged, a város, terület vagy ország(ok) nevét ahol többnyire dolgozol.

A FilmOrigo közeljövőben várható tartalmi elemei:

az országban fellelhető szakemberek és munkatársak bemutatkozásai, és elérhetőségei

pl. (a teljesség igénye nélkül): producerek, rendezők, operatőrök és kameramann-ok, gyártás és felvételvezetők, technikusok, hangmérnökök és hang technikusok, világosítók és bühnések, sminkesek, kellékesek, látvány és pirotechnikusok, kaszkadőrök, film és videó vágók, rajzfilmes szakemberek (pl. rajzművészek, animátorok, fázisrajzolók, kihúzók, kifestők, operatőrök stb.), számítógépes szakemberek (pl. 2D és 3D számítógépes modellezők és animációs szakemberek, számítógépes grafikával foglalkozó grafikusművészek és szakemberek, szoftverfejlesztők, látványtervezők stb.), színészek (akár hang casting melléklettel), dublőrök, statisztaszervezők, és statiszták, különleges tehetségek, áru és személyszállítók, vidéki és külföldi ügyintézők, tudósítók, bemondók és újságírók, fotósok és labor szakemberek és még sokan mások.

filmgyártással foglalkozó cégek bemutatkozásai, és elérhetőségei

pl.: filmkészítő cégek, videó és film utómunka stúdiók, animációs stúdiók, szervező irodák, fotó és forgatási műtermek, videó és televízió stúdiók, hangstúdiók, filmlaboratóriumok, video, cd, dvd és filmátírók és sokszorosítók, kamera és tartozék kölcsönzők, világosító cégek és eszközeik, kellékraktárak, filmnyersanyag és videó - audio hordozók forgalmazói, helyszínbiztosító és vagyonvédelmi cégek, partner utazási irodák, autókölcsönzők stb.

forgatási helyszínek bemutatása, jellemzése, árai és kapcsolatai

a különböző forgatási helyszínek, melyek igénybe vehetők akár fotózáshoz, reklámfilm, rövidfilm vagy akár játékfilm forgatási helyszíneként. Ide várjuk mindazok jelentkezését, akik rendelkeznek olyan helyszínnel és annak fotóival, ahol megoldható fotózás vagy filmforgatás. Ilyenek lehetnek pl. - akár belföldön akár külföldön - szép lakás vagy ház illetve annak részei, kert vagy birtok, különleges épület vagy helyiség, üzem vagy gyárépület, de lehet közterület pl. erdő, tisztás, patak, barlang, utca, ház sor stb. Ide tartoznak még a járművek pl. különleges autók, hintók, szekerek, autóbuszok stb. Minden helyszín fotója és leírása érdekes lehet, még az olyanoké is, amit magyar országon mindenki jól ismer, mert egyrészt a külföldi stábok itt tudnak informálódni a lehetőségekről, másrészt ha itt megtalálható a helyszín bemutatása, akkor azzal segítséget nyújtunk a választásban.

Online adatbázis

A FilmOrigo tagok elérhetősége, időbeosztása valamint szolgáltatásainak ismertetése. Az adatbázishoz történő hozzáférés csak a FilmOrigo tagsághoz kapott felhasználónév és jelszópáros ismeretében lehetséges. A tagok online adminisztrálhatják adataikat, körlevelet intézhetnek a FilmOrigo tagjainak, valamint különféle szempontok szerint listáztathatják az adatokat.

A fenti felsorolás csak töredéke annak, ami itt megvalósításra vár. Várjuk mindazok jelentkezését, akik munkájukkal, ismeretségeikkel vagy ötletükkel hozzá tudnak járulni az oldal fejlesztéséhez.